HjemSystemguidenOm osFor leverandører

Sammenlign Danmarks bedste systemer til dokumenthåndtering

Hvilket dokumenthåndteringssystem har din virksomhed brug for?

I alle virksomheder er der et hav af dokumenter, der skal underskrives og arkiveres. For at holde orden på dokumenterne og være sikker på, at alle love og regler bliver overholdt, bør du have et dokumenthåndteringssystem. Systemet gør, at du slipper for at forholde dig til ringbind og papirstabler - i stedet kan du læne dig tilbage i sikker forvisning om, at dine dokumenter, aftaler, beslutninger, tilbud eller politikker er dokumenteret og opbevaret digitalt på den rigtige måde. Noget af det, et system til dokumenthåndtering kan hjælpe dig med, er at sikre, at det er de rigtige personer, der har autorisation til at håndtere og underskrive dokumenter. Samtidig kan du hurtigt og nemt tjekke status på dokumenterne og se, hvad der er underskrevet hvornår og af hvem, samt hvilken version af dokumentet der gælder. Du får dermed et godt overblik over og fuld kontrol med virksomhedens forskellige dokumenter.

Med digital dokumenthåndtering har du også adgang til alle dokumenter uanset tid og sted, og du ved, at alt er sikkert og korrekt opbevaret. Men hvordan vælger du det rigtige dokumenthåndteringssystem? Det afhænger blandt andet af, hvilken type virksomhed, der er tale om, og i hvilken branche du opererer. Har du brug for en skalerbar løsning, som kan udvides i takt med, at virksomheden vokser? Eller er en simpel løsning nok? Hvor højteknologisk skal systemet være? Hvordan Skal dine flows og processer automatiseres? Skal det være skræddersyet til dine behov? Husk, at et godt system bør sikre, at det bliver så godt som umuligt for dig at lave fejl, når du håndterer dine dokumenter.

Hvilke dokumenthåndteringssystemer findes der på et danske marked?

Et værktøj til digital dokumenthåndtering kan som regel tilgås via mange forskellige systemstrukturer. Nogle leverandører har specialiseret sig specifikt i håndtering af digitale dokumenter, mens andre udbydere tilbyder et komplet forretningssystem, hvor dokumenthåndtering er en del af pakken. Det betyder, at der er mange leverandører på markedet, som du kan sammenligne og filtrere ud fra, hvad der passer bedst til dig.

Sammenlign forskellige dokumenthåndteringssystemer her hos BusinessWith for for at finde det, der passer bedst til din virksomhed.

Hvad har jeg brug for at vide om dokumenthåndteringssystemer?
Precisely

Precisely

Precisely

Fördely er en digital kontraktplatform, der automatiserer håndteringen af

Læs mere om Precisely

Læs mere
Advantum

Advantum

InfoTech Scandinavia AB

Advantum er et omfattende og skalerbart sagsstyringssystem for virksomheder med både enkle og komplekse sager. Systemet indeholder grafiske illustrationer og automatiseret offentliggørelse.

Læs mere om Advantum

Læs mere

Et sagssystem, der kan bruges til forskellige typer sager, såsom afvigelsesstyring, serviceopgaver og helpdesk. Moderne funktioner, der kan klippes for at imødekomme forskellige behovsbilleder.

Læs mere om KEYnet ärendehantering

Læs mere

Hvad skal du kræve af dit dokumenthåndteringssystem?

Der er flere ting, du bør overveje og evt. kræve, når du leder efter et dokumenthåndteringssystem. Mange af de mere avancerede systemer kan være komplicerede at bruge og kræver en del uddannelse, mens de mere simple systemer risikerer at mangle nogle af de funktioner, du har brug for. Sørg derfor for at være omhyggelig med dit valg af system. Det er fx en virkelig god idé at teste systemet for at se se, hvordan det fungerer i praksis. Dokumenthåndterings-systemerne har forskellige fordele og ulemper alt efter, hvilke behov du har, og hvilken branche du opererer i. At finde et færdigt system, der er perfekt, kan derfor være svært, men det er heller ikke altid nemt at skræddersy et system. Det vigtigste at være opmærksom på, er, at systemet skal passe til de medarbejdere, der håndterer dokumenter og derfor skal arbejde med systemet. Et godt system sparer virksomheden for en masse tid, og gør dokumenthåndteringen langt mere effektiv - hvad enten der er tale om at arkivere dokumenterne korrekt eller at søge og spore dokumenter.

Som minimum bør du kræve, at der er en mobilapp tilknyttet det system, du vælger. Det skyldes, at nutidens arbejdspladser bliver mere og mere mobile og dokumenterne skal derfor være tilgængelige, uanset hvor medarbejderen, der håndtere dem, er. At kunne arbejde i dokumenterne via mobilen bidrager til mere fleksibilitet og sparer masser af tid.

BusinessWith vil desuden råde dig til at gå efter et system til dokumenthåndtering, der er nemt at bruge, som kan indeksere automatisk og udvides, hvis det bliver nødvendigt i fremtiden. Tag udgangspunkt i medarbejderens perspektiv – det er aldrig en god idé at implementere et nyt system, som ingen forstår og derfor sjældent bruger. Sørg for, at det nye system er forankret hos slutbrugerne. Og stil krav til leverandøren om, at de skal tilbyde kurser/undervisning i brug af systemet, hvis det er nødvendigt, samt at de leverer undervisningsmateriale i form af fx e-learning eller videoer.

Sammenlign og vælg dokumenthåndteringssystemer hos BusinessWith eller kontakt os, hvis du har brug for yderligere hjælp og vejledning.