HjemSystemguidenOm osFor leverandører

Sammenlign Danmarks bedste regnskabsprogrammer

Hvilket regnskabsprogram er det bedste for dig?

Man skal lede længe for at finde en virksomhed, der ikke har et regnskabsprogram. Faktisk er det i dag ikke lovligt at føre regnskab i hånden på papir og heller ikke i Excel.

Alle os, der sælger varer eller tjenesteydelser, har brug for et system til at holde styr på fakturering, tilbud, arbejdsordrer, moms osv. Det skyldes dels, at vi selv har brug for at vide, hvordan vi klarer os, dels, at skattemyndighederne skal have skriftlig dokumentation for alle begivenheder og transaktioner, der har betydning for virksomhedens forretning.

Uanset hvor stor, lille, kompleks eller simpel din virksomheds økonomi er, har du brug for et bogføringssystem eller et regnskabsprogram, men det er vigtigt at finde et program, der passer til virksomhedens behov. Måske har du bare brug for hjælp til simpel bogføring eller et regnskabsprogram til enkeltmandsvirksomheder og måske kan du nøjes med et gratis regnskabsprogram? Det kan også være, du et regnskabsprogram, hvor du kan tilføje moduler efterhånden som din virksomhed vokser.

Et regnskabsprogram kan tilbyde alt fra sammenkobling med en online-bank og forvaltning af kunderegistre til modtagelse af uploadede kvitteringer og massefakturering. Mange programmer kan også give dig rapporter og analyser.
Hvor meget skal regnskabsprogrammerne kunne for at lette administrationen? Er det et program til fakturering, du primært er på udkig efter? Her på Businesswith kan du sammenligne regnskabsprogrammer og filtrere, så du får en liste over de regnskabsprogrammer, der passer bedst til dine behov.

Hvad skal jeg vide om regnskabsprogrammer?

Hogia Løn tilbyder komplette lønsystemer til næsten alle brancher og er altid opdateret med gældende love og regler. Med Hogia har du altid en support med branchekendskab ved din side, som er klar til at tage hånd om dine bekymringer.

Læs mere om Hogia Lön

Læs mere

Et webbaseret regnskabsprogram for store og små virksomheder. Med regnskabsfunktioner såsom bankforbindelse, e-invoidering og regnskabsrapporter samt muligheden for at tilføje yderligere funktioner efter behov, kan Procountor Financials tilpasses brugerens behov.

Læs mere om Procountor Financials

Læs mere
Xledger

Xledger

Xledger

Et ERP -system, der fokuserer på at automatisere processerne, få adgang til skalerbare moduler og analyseværktøjer (BI -værktøjer) for at få bedre indsigt i deres forretningsprocesser.

Læs mere om Xledger

Læs mere

Sammenlign og vælg mellem forskellige regnskabsprogrammer

Der er en række forskellige regnskabsprogrammer at vælge imellem på det danske marked. Det er vigtigt at vælge et dansk program, som kan håndtere bogstaverne æ, ø og å. Det kan lyde banalt, men det kan føre til en masse hovedpine at have et program, der ikke kan håndtere de firmanavne, leverandørnavne og andet, der skrives på dansk. De danske systemer håndterer også dato og klokkeslæt på den måde, du er vant til. Når du sammenligner og vælger mellem forskellige systemer, skal du se på, hvordan regnskabsprocessen foregår i programmet. Er det logisk og nemt at forstå? Læs gerne anmeldelser for at finde ud af, om det regnskabsprogram, du er interesseret i, er pålideligt og brugervenligt for dem, der skal bruge programmet til daglig.

Skriv gerne en liste over de funktioner, du ønsker, programmet skal indeholde. Satser du på, at virksomheden vokser, og I skal udvide de kommende år? Hvis ja, er det en god idé at sikre, at systemet er fleksibelt og kan tilpasses og tilføjes moduler løbende. Prisen er naturligvis også en faktor. Hvilke funktioner har du brug for? Hvilke er mindre vigtige? Skal programmet være tilgængeligt, uanset hvor du eller dine medarbejdere befinder sig? Mange tilbyder demoversioner, hvilket er en god måde at teste, om programmet lever op til dine forventninger og ønsker. Målet er naturligvis, at du finder det bedste regnskabssoftware til netop din virksomhed, og BusinessWiths systemguide hjælper dig godt på vej.

Simple regnskabsprogrammer for virksomheder med begrænset ansvar eller enkeltmandsvirksomheder

Mindre selskaber og enkeltmandsvirksomheder har ofte brug for en nem og enkel måde at føre regnskaber på. Her er mange også prisfølsomme. Et regnskabsprogram skal derfor nemt kunne hjælpe dig med din økonomi, uden at det tager for meget af din tid, for i mange tilfælde er du måske helt alene i virksomheden.

Et godt tip er at finde et regnskabsprogram med direkte forbindelse til din onlinebank. Den type regnskabsprogrammer sørger for, at alle transaktioner på din virksomhedskonto er forbundet direkte til dit bogholderi, hvilket betyder, at du kan spare masser af tid. Du skal bare godkende et forslag fra programmet, så indgår det automatisk i regnskabet. For mindre selskaber med begrænset ansvar eller enkeltmandsvirksomheder anbefales det at automatisere bogføringselementerne. Har du mange kvitteringer, der skal opbevares og holdes styr på? Muligheden for at uploade kvitteringer digitalt i systemet er en anden måde at at spare tid på.

Mange regnskabsprogrammer tilbydes som abonnementer, hvor leverandøren opkræver et fast månedligt beløb. Der kan for eksempel indgå automatiseret regnskab, økonomisk overblik, momsangivelse og support i aftalen.

Hvor stor er virksomhedens indkomst? Hvis beløbene er ret små, kan det ikke betale sig at bruge penge på et dyrt og kompliceret regnskabsprogram. Så skal du i stedet lede efter et enklere alternativ.

Et onlinesystem med et par grundmoduler er formentlig tilstrækkeligt til din virksomhed.