HjemSystemguidenOm osFor leverandører

Sammenlign Danmarks bedste ERP-systemer

Hvilket ERP-system har din virksomhed brug for?

Et forretningssystem – også kaldet et ERP-system – er muligvis det vigtigste it-system, I kan investere i. Det skal effektivisere alle jeres forretningsprocesser og betyder derfor rigtig meget for virksomheden. Det er derfor værd at bruge lidt ekstra tid og energi på udvælgelse af systemet. Samtidig er der tale om en betydelig investering, som I ikke bør foretage uden først at have lavet en sammenligning af forskellige systemer og formuleret en ordentlig kravsspecifikation.

En vigtig del af at udvælgelsen er at sikre, at systemet er branchetilpasset. Hvordan ser jeres virksomhed ud i dag? Hvad er jeres vision? Hvis jeres leverandør kender jeres branche ordentligt, ved de også en hel del om fremtiden, og hvad I har brug for for at kunne vækste og opskalere. Betragt leverandøren som jeres partner – og endda en vigtig en af slagsen. ERP-systemer er komplekse og kan integreres med eksisterende systemer, ligesom de kan implementeres i moduler. Jeres leverandør bør kunne branchetilpasse løsningen og tilbyde support og service i alle lag. Sidst med ikke mindst skal leverandøren være en, I kan læne jer op ad i mange år frem i tiden.

Det er nemt at stirre sig blind på den nyeste teknologi og de smarteste løsninger, men hvis I skal træffe et sikkert og holdbart valg, er det vigtigst at se på jeres faktiske behov, når I sammenligner ERP-systemer. Hvad har I brug for, som I ikke har i dag? Hvilke dele af jeres forretning skal systemet først og fremmest dække? Ordrehåndtering inklusiv al administration, økonomi, bogføring og lagerhåndtering? Eller er der dele, I fortsat selv vil stå for? Kan teknikken tilpasses jeres nuværende systemer eller skal alt udskiftes? Hvor hurtigt kan systemet implementeres uden at forstyrre den daglige drift?

Hvilke ERP findes på det danske marked?

ERP er den mest omfattende systemkategori på det danske marked. Der findes mere end 60 forskellige leverandører af disse systemer. Mange af dem er specialiseret inden for specifikke brancher såsom forarbejdning, ratail, service m.fl. Mange leverandører betegner deres systemer "forretningssystem", men ofte er de i praksis mere rettet mod andre systemkategorier. For at sammenligne ligestillede systemer og i sidste ende finde frem til det system, der passer bedst til netop jeres virksomhed, er det vigtigt helt grundlæggende at gøre sig klart, hvorfor man skal have et forretningssystem!

Lav en grundig analyse af jeres nuværende situation, mål og behov. Allerede klar? Lad BusinessWiths smarte sammenligningsguide hjælpe jer, når I leder efter ERP i Danmark.

Hvad har jeg brug for at vide om ERP?
Netsuite

Netsuite

Oracle

Den første og sidste ERP har du brug for. Den vigtigste ERP -platform i skyen for små til mellemstore, voksende og multinationale virksomheder. Kør din virksomhed på en enkelt platform, få kontrol over virksomheden og træffer de rigtige operationelle og strategiske beslutninger. Netsuite er et integreret system, der indeholder finans/ERP, CRM, indkøb, projektstyring, fakturering og lagerstyring. N...

Læs mere om Netsuite

Læs mere
Monitor ERP

Monitor ERP

Monitor ERP

Et forretningssystem med fokus på fremstillingsvirksomheder. Monitor ERP har applikationer til optimering af produktions- og produktionsplanlægning. Har sit hovedkvarter i Sverige.

Læs mere om Monitor ERP

Læs mere
Visma.net

Visma.net

Visma Software

Automatiser og arbejd smartere. Visma.net er et moderne forretningssystem bygget i skyen for virksomheder, der besluttede at arbejde mere digitalt. Let at arbejde i, let at komme i gang og høj fleksibilitet.

Læs mere om Visma.net

Læs mere

Et branche -tilpasset forretningssystem til distributions- og fremstillingsvirksomheder. Kan tilpasses kundens behov og indeholder flere skalerbare ERP -applikationer.

Læs mere om Infor M3

Læs mere
SAP

SAP

SAP

En af verdens største leverandører i ERP -systemer. Tilbyder en bred vifte af produkter, hvor du som kunde kan modtage systemstøtte fra HR til projektstyring. Forretningssystemet er tilpasningsdygtigt.

Læs mere om SAP

Læs mere
Unit4

Unit4

UNIT4

Et fleksibelt ERP -system med moduler i HR, finansiering, køb osv. Populær i servicesektoren og den offentlige sektor

Læs mere om Unit4

Læs mere
Rambase

Rambase

Rambase

Et webbaseret system bygget på moduler til den bedst mulige tilpasning til brugerens behov. En løsning, der fungerer for både små virksomheder og store virksomheder, og har også tilbud til nystartede virksomheder.

Læs mere om Rambase

Læs mere
Xledger

Xledger

Xledger

Et ERP -system, der fokuserer på at automatisere processerne, få adgang til skalerbare moduler og analyseværktøjer (BI -værktøjer) for at få bedre indsigt i deres forretningsprocesser.

Læs mere om Xledger

Læs mere

En global HCM -spiller, der har funktioner til hele beskæftigelseslivscyklussen. Talent, kerne HR, løn, fordele osv.

Læs mere om Workday HCM

Læs mere

Hvad skal jeg kræve af ERP-systemet?

Du kan sikkert lave en meget lang liste med alt det, du gerne vil have, at dit ERP-system skal kunne. Men noget, man aldrig bør underprioritere, er support og service. Det er to meget vigtige faktorer, hvis man gerne vil føle sig tryg og kunne stole på, at systemet fungerer uden problemer. Og eftersom der er tale om et omfattende system, som kommer til at påvirke hele virksomheden, bør I kræve af leverandøren, at de kan tilbyde effektiv support og vedligeholdelsesaftaler, som lever op til de love og regler, der findes på området. Leverandøren bør altid sætte dig som kunde først og tilbyde service, support og uddannelse, når der er brug for det.

Vær derfor omhyggelig med at spørge den ERP-udbyder, I har kig på, hvordan deres support og vedligeholdelse er tilrettelagt, hvilken form for nød-service I kan forvente, og hvilken form for support de tilbyder, så I kan arbejde så effektivt som muligt. Formålet er at indlede et langsigtet samarbejde, hvor I altid føler jer tilfredse med jeres ERP og kan fokusere på fremtiden.

Beskrivelse af forretningssystemets funktioner

CRM

En funktion, som er blevet tilføjet nogle systemer på det seneste. Det er derfor ikke en selvfølge i alle ERP-systemer, da der er mange alternativer til CRM-systemer på markedet.

HRM

Præcis som med CRM er HRM-modulet heller ikke et must for mange virksomheder, da persondatadelen allerede findes i et separat HR-system. Dog er det meget bekvemt at have HR i et ERP-system.

Indkøb

Et modul som tilbydes i mange forretningssystemer, især dem, der er rettet mod produktionsvirksomheder.

Lager og Logistik

I branchetilpassede forretningssystemer er der meget fokus på at kunne håndtere forsygningskæden – dvs. indkøb, fremstilling, lagerhåndtering osv.

Ordrehåndtering

Håndterer vigtige data vedr. kundeordrer. En meget populær funktion i ERP-systemer.

Projektstyring

Et meget almindeligt modul, som er værdsat af mange virksomheder. Hjælper med planlægning, ressourcestyring mv.

Regnskab

En meget almindelig funktion i ERP-systemer.

Økonomi

Et af de mest almindeligt forekommende moduler i et ERP-system. Finansielle data og økonomiske oplysninger er afgørende for, at ERP-systemet kan håndtere regnskab, bogføring, forretningsdata mv.