HjemSystemguidenOm os

Sammenlign Danmarks bedste LMS- & læringsplatforme

Hvilken læringsplatform, også kaldet LMS, passer bedst til dig?

LMS står for Learning Managemet System, men på dansk er det lige så almindeligt at kalde det ”læringsplatform” eller ”LMS-platform”. Du kender sikkert også allerede begrebet e-learning, som dækker over digital læring. Kært barn har således mange navne. Inden for skoleverdenen er læringsplatforme de senere år blevet et must, men læringsplatforme bliver også i stigende grad populære i virksomheder og organisationer, hvor der er brug for at samle undervisningsmaterialer og løbende udvikle medarbejdernes kompetencer.

Et LMS-system bruges i forbindelse med undervisning og uddannelse, men indeholder også funktioner som tilmelding, checklister og kommunikationsværktøjer og kan med fordel anvendes i forbindelse med ansættelse og indkøring af nye medarbejdere (onboarding). Hos BusinessWith kan du sammenligne LMS-systemer og på den måde finde frem til den læringsplatform, som passer bedst til dig og din virksomhed. De fleste learning management systemer understøtter forskellige branchestandarder for e-learning, hvoraf den mest kendte er SCORM. Nedenfor kan du se, hvilke LMS-systemer, der findes på det danske marked, og ved hjælp af vores algoritmer finde det LMS-system, der bedst matcher dine behov og krav.

Hvad har jeg brug for at vide om LMS-systemer?

Test systemguiden

Lad vores algoritmer vise dig vejen til det bedste systemvalg

I en verden af informations-overload er den rette viden i en organisation uvurderlig. Din organisations evne til at skærpe og finpudse kompetencer er derfor afgørende. Både i forhold til virksomhedens konkurrenceevne, men også i forhold til dine medarbejderes eller dine kunders konkurrenceevne. Learnster er en SaaS-platform, der gør det muligt for en organisation at omdanne information til reel vi...

Læs mere om Learnster

Læs mere

Learnifier er Nordens ledende læringsplatform. Et dynamisk værktøj til at digitalisere viden. Learnifier tilbyder et mangefacetteret værktøj, som løser mange af de mest almindelige arbejdsrelaterede udfordringer i dag. En løsning, som er meget enklere, end du måske tror. Vores værktøj passer til dig, der søger et moderne LMS, vil i gang med at udvikle e-learningkurser, vil digitalisere jeres onboa...

Læs mere om Learnifier

Læs mere

Digitaliser alle HR-processer i ét system, hvor alt hænger sammen. Visma Talent tilbyder et markedsførende LMS med understøttelse af læring i alle former, inklusive støtte til LXP (Learning Experience Platform). LMS’et kan anvendes i alle organisationer, hvad enten der blot er tale om at udarbejde et centralt uddannelseskatalog og overholde compliance-krav eller at opbygge et avanceret "blended le...

Læs mere om Visma Talent

Læs mere

Learningbank er et prisbelønnet, næste generations LMS. Vi former morgendagens ansatte med moderne, digitale læringsoplevelser. Learningbank gør det muligt på én gang at onboarde, uddanne og videreuddanne ansatte hurtigt, maksimere produktionen og fremme virksomhedskulturen. Platformen giver HR-personale, chefer og ledere et enkelt og brugervenligt redskab til at skabe engagerende og relevant efte...

Læs mere om Learningbank

Læs mere

Totara Learn er et førende LMS med millioner af brugere i hele verden. I Norden er Xtractor den førende leverandør af Totara med mange kunder inden for en masse forskellige brancher. Med Totara får din organisation en fleksibel og fremtidssikret støtte til alle former for læring – hvad enten det drejer sig om overholdelse af regler og obligatoriske uddannelser eller om social og uformel læring. De...

Læs mere om Totara Learn

Læs mere

Cornerstone er markedsførende inden for læring og giver din organisation en komplet og integreret løsning, som sikrer, at dine medarbejdere er motiverede og besidder de rigtige kompetencer. Markedets bedste LXP (Learning Experience Platform). Intuitivt og personligt med indbygget AI og machine learning, som sikrer skræddersyet læring for dig og dine medarbejdere. Et stærkt LMS, der tilbyder en kom...

Læs mere om Cornerstone Learning

Webside

GO+ er det ideelle LMS-valg. Skab, del, følg op, husk! GO+ fungerer på alle enheder, så brugerne kan få adgang til platformen hvor som helst og når som helst. I GO+ kan I enkelt administrere e-learning. I oploader jeres materiale og afslutter med quizzer og evalueringer for at sikre, at kursisterne har forstået indholdet. Har I fysiske møder og webinarer som en del af læringsoplevelsen? I GO+ kan ...

Læs mere om GO+

Læs mere

Hvad er LMS?

LMS er en forkortelse for Learning Management System og er en digital læringsplatform, hvis popularitet er steget i takt med, at brugen af digitale tjenester i virksomheder generelt er eksploderet. Et LMS-system er helt enkelt et webbaseret læringsmiljø, som hidtil især er blevet anvendt af skoler.

Digitale læringsplatforme indeholder ikke bare kurser og uddannelser, men tilbyder også funktioner, som letter kommunikationen mellem lærere og elever eller mellem medarbejdere og chefer. Prøver og test bliver automatisk rettet, hvis man ønsker det, og det er nemt at håndtere kursusopfølgninger og resultater. LMS er en fleksibel måde at håndtere læring på og en god læringsplatform kan lette jer for megen administration, uanset om du arbejder i en virksomhed eller i skoleverden.

Målet med et LMS-system bør være at levere en god læringsoplevelse.

Læringsplatform – hvorfor skal man have det?

Både skoler og virksomheder har brug for nye, effektive måder at undervise, kompetenceudvikle og videreuddanne elever og medarbejdere. En læringsplatform forenkler processen ved at systematisere læring. Derudover skal en god læringsplatform give dine medarbejdere eller studerende en god oplevelse. Et LMS samler dit kursusmateriale og gør, at du kan spare rejser og seminarer (hvilket også er godt for klimaet). Du kan skræddersy alt materiale, og ofte også sikre, at det passer til lige netop din organisation eller virksomhed. Et LMS effektiviserer læringsprocessen og er velegnet til organisationer, som ekspanderer, og hvor der hurtigt skal leveres. LMS’et gør, at du nemt kan følge op på uddannelsesindsatser og resultater. Som administrator eller uddannelsesansvarlig på din arbejdsplads giver et godt LMS dig et kraftfuldt værktøj til at sikre, at dine medarbejdere virkelig lærer det, som organisationen har brug for og ønsker, samtidig med, at de selv får en god oplevelse og føler, at de får styrket deres kompetencer på en intelligent, effektiv og moderne måde . Har du brug for at sikre, at dine medarbejdere eller elever får adgang til en enkel måde at få et kompetenceløft eller blive videreuddannet, eller? Så bør du investere i et LMS-system.

Beskrivelse af lms-laringsplatforme funktioner

API & Webhooks

En vigtig funktion i en LMS-platform er en API-beskrivelse, så man kan overføre data mellem sin LMS og andre systemløsninger såsom intranettet, CRM-systemet m.m. Det er for eksempel vigtigt, når man skal overføre sin SCORM-opsætning.

Blended learning

Det er en læringsmetode, som tager udgangspunkt i, at man blander traditionel klasserumsundervisning med digital onlineundervisning. Formålet er at få en god balance mellem face-to-face møder og individuel læring online.

Forfatterværktøj inkluderet

Mange LMS-værktøjer har ikke et content-værktøj inkluderet, men det tilbydes ofte via en tredjepart. Med eget forfatterværktøj inkluderet i sit LMS-værktøj, har man som bruger flere muligheder for at skabe e-learning kurser med eget indhold frem for at gå gennem leverandøren.

Mobil læringsplatform

Læringsplatforme kan anvendes til mange formål, men det primære formål er at øge kompetencer, mindske administration og følge op på og forbedre uddannelser. Funktioner, som gør, at man kan tilbyde onlineundervisning og samtidig gør det muligt at interagere under undervisnings-/kursusforløbet er ofte afgørende årsager til at anskaffe et LMS.

Muligt at skabe e-learningkurser

Næsten alle LMS-værktøjer bygger i dag på, at man som virksomhed skal kunne skabe e-learningkurser og have adgang til værktøjer, som gør det muligt at administrere og kommunikere om e-learning. Dog er der en del LMS-platforme, der ikke tilbyder mulighed for at skabe sin egen e-learningopsætning, så man er nødt til at anvende allerede udviklede moduler.

Pre-boarding

Med pre-onboarding kan man digitalisere og automatisere processen, fra en person tilmelder sig et kursus/undervisningforløb til vedkommende rent faktisk skal starte. Pre-onboarding omfatter værktøjer som videoer, test og certificeringer, digital signatur osv., som er meget anvendelige, når man skal skabe en god og solid digital onboarding i sin organisation.

SCORM kompatibel

SCORM (Sharable Content Object Reference Mode) er en standard, der oprindelig er udviklet af det amerikanske militær. Teknikken bruges inden for e-learning, og gør det muligt at flytte og dele læringsobjekter og deres indhold mellem forskellige LMS-platforme.

Sociale læringsaktiviteter

Med sociale læringsaktiviteter menes, at LMS-værktøjet giver deltagerne mulighed for at kommentere og dele hinandens indlæg i forskellige sociale kanaler. Det gør det samtidig nemt at linke til forskellige feeds fra eksterne sociale medier som instagram, twitter osv.