HjemSystemguidenOm osFor leverandører

Sammenlign Danmarks bedste værktøjer til ressourceplanlægning

Hvorfor investere i et værktøj til ressourceplanlægning?

Har du brug for at få et bedre overblik over ressourcerne i din virksomhed? Et digitalt system til ressourceplanlægning gør planlægningen nemmere og automatiserer administrationen, så du i stedet kan bruge din tid på andre ting. Funktioner som automatisk match af bemanding og behov sparer en masse tid for dig og din virksomhed. Du kan oven i købet integrere ressourceplanlægningen med fx budget og økonomi og på den måde få fuld kontrol over både ressourcer og økonomi i virksomheden.

Værktøjer til ressourceplanlægning er guld værd - sæligt til planlægning af større projekter. Fx kan du nemt og hurtigt finde ud af, hvilke konsulenter eller medarbejdere der er tilgængelige i projektperioden, og hvem der ikke er. På den måde sparer I ikke bare tid i virksomheden. Ressourceplanlægning kan også gøre jeres projekter mere rentable, fordi I bruger ressourcerne mest hensigtsmæssigt.

Du finder det bedste værktøj til ressourceplanlægning, når du begynder at sammenligne leverandørerne her hos BusinessWith. Vi oplister de forskellige ressourceplanlægnings-systemer og gør det nemmere for dig at vælge det rigtige system. Overvej gerne, hvilke funktioner der er vigtige for dig. Hvad er dine krav og behov?

Hvilke krav skal du stille til et ressourceplanlægnings-værktøj?

Ressourceplanlægning hjælper dig og din virksomhed med at få overblik over, hvilke ressourcer der kræves til en given opgave, og hvilke ressourcer der er til rådighed. På den måde kommer virksomhedens forskellige afdelinger i højere grad til at arbejde i den ønskede retning. Skal I starte et nyt projekt op, kan et system til ressourceplanlægning være nødvendigt. Hvilke medarbejdere eller konsulenter skal arbejde på projektet? Hvem gør hvad – og hvornår? Er der nogen medarbejdere med huller i kalenderen de næste uger, eller er alles kalendere fyldt? Et planlægningsværktøj hjælper dig med at få svar på den slags spørgsmål og giver dig fuld kontrol over projektet.

Men hvad skal du kræve, og hvordan skal du vælge det rigtige planlægningsværktøj? For det første skal værktøjet hjælpe dig med at få overblik. Du skal tydeligt kunne se, hvem der gør hvad, og hvor der er luft i medarbejdernes kalendere. Samtidig skal systemet hjælpe dig med at forhindre, at det samme arbejde udføres to gange. Det vil spare dig for tid. Derudover skal ressourceplanlægningen også gerne kunne hjælpe dig med at planlægge og beregne, hvad dine behov er i fremtiden - herunder være i stand til at estimere tid og timer. At kunne planlægge orlov eller andet fravær er en bonus, ligesom integration med andre systemer er en fordel. Du finder det bedste planlægningsværktøj, når du begynder at sammenligne her på businesswith.dk

Vigtige overvejelser, inden du vælger værktøj til ressourceplanlægning

Timelog PSA er 100 % skræddersyet til konsulent-teams og giver dig styr på arbejdstid, projekter, ressourcer, budgetter og fakturering, så du får automatisk indsigt og kan koncentrere dig om din forretning.

Læs mere om Timelog PSA

Læs mere
Asana

Asana

Asana

Asana er et simpelt tilpasseligt værktøj til at oprette projektplaner og holde frister. Gennem deres brugervenlige dashboard får du en total oversigt over alle projekter og ting, der skal gøres.

Læs mere om Asana

Læs mere

Sammenlign forskellige værktøjer til ressourceplanlægning

Har du besluttet at investere i et ressourceplanlægningsværktøj, vil du ikke fortryde. Det er vigtigt at beregne ressourcebehovet, inden du starter et projekt eller en opgave, så du er sikker på, at det kan betale sig. Et system til ressourceplanlægning gør det nemmere at planlægge, estimere, flytte ressourcer og finde ud af, hvornår du fx skal bruge eksterne konsulenter.

Særligt i forbindelse med projekter, som skal faktureres, er et værktøj til ressourceplanlægning effektivt. Det kan blandt andet fortælle dig, hvilke timer du kan fakturere og gør det muligt på forhånd at estimere antallet af fakturerbare timer og planlægge dem.

Ved hjælp af data fra eksempelvis tidligere projekter kan et system til ressourceplanlægning også beregne, hvor meget tid eller hvor mange ressourcer der skal bruges til fremtidige projekter eller produktioner. Det bliver dermed lettere at planlægge for fremtiden og holde styr på, hvilke ressourcer der kræves. Inden du vælger dit værktøj til ressourceplanlægning, bør du se på brugervenligheden og samtidig overveje, om du har brug for et system, der kan skaleres op. Er virksomheden i en vækstfase, bør du ikke vælge det enkleste værktøj. Afhængig af hvilken type virksomhed, du driver, bør du også tænke over, hvor omfattende dit system til ressourceplanlægning skal være. Hvilke funktioner skal det have? Skal det kunne integreres med andre systemer? Og hvad med automatiske rapporter?

BusinessWith lister en række systemer op, så du kan vælge den bedste ressourceplanlægning til din virksomhed. Tjek systemer hos os allerede i dag.