HjemSystemguidenOm osFor leverandører

Sammenlign Danmarks bedste tidsrapporteringssystemer

Hvilket tidsregistreringssystem har din virksomhed brug for?

Der er flere grunde til, at det er vigtigt, at medarbejdere registrerer deres arbejdstid. For det første er tidsregistrering ofte grundlaget for beregning af løn, og du kan som administrator hurtigt få styr på eventuelle afvigelser, flekstid eller overarbejde. For det andet er det nemmere for virksomheden at overvåge omsætningen, hvis I har et tidsregistreringssystem, som udspecificerer, hvor lang tid forskellige opgaver tager. På den måde kan I nemmere effektivisere og eliminere tidsrøvere.

Mange virksomheder bruger stadig pen og papir til tidsrapportering, men der findes i dag et hav af digitale værktøjer og apps til formålet. Med et godt værktøj tilpasset virksomheden slipper I for at indhente informationerne – lønfilerne er automatiserede, og alt er tilgængeligt i systemet. Brug lidt tid på at sammenligne tidsrapporteringssystemer for at finde det, der passer din virksomhed bedst. BusinessWith hjælper dig med at sammenligne de forskellige tidsregistreringssystemer.

Hvilke tidsregistreringssystemer findes på det danske marked?

Der findes mange tidsrapporteringssystemer i Danmark. Bare her på Business With har vi oplistet over 20 forskellige systemleverandører inden for tidsregistrering og projektstyring. De fleste af de udbydere, vi har her på sitet, er danske leverandører, som fokuserer på det danske og nordiske marked. Når du vil undersøge, hvilke udbydere der passer bedst til din virksomheds behov, er det vigtig at bide mærke i forskellene hos de leverandører, der har digital tidsrapportering som deres primære fokus, og de, der har det som en del af deres øvrige systemstruktur.

Hvad skal jeg vide om tidsrapporteringssystemer?
QBIS Time

QBIS Time

QBIS Business Systems

Forøg produktiviteten, reducer stress og få mere ud af din tid med QBI'er. Saml hele tiden ét sted for at spore tiden inden for virksomheden bruges glat. Få styr på, hvordan afvigelser rapporteres at identificere muligheder for at forbedre, hvad der forhindrer virksomheden i at bruge tid ordentligt. Slip forfølgelsen af

Læs mere om QBIS Time

Læs mere

Timelog PSA er 100 % skræddersyet til konsulent-teams og giver dig styr på arbejdstid, projekter, ressourcer, budgetter og fakturering, så du får automatisk indsigt og kan koncentrere dig om din forretning.

Læs mere om Timelog PSA

Læs mere

Millnet TID & Project er et moderne skybaseret system med klar integration med de fleste løn-, finans- og CRM-systemer. Systemet passer ekstra godt med forskellige typer konsulentfirmaer, hvor færdiglavet emballage er tilgængelig mod arkitekter, ingeniørbureauer, IT-konsulenter, advokater, miljøkonsulenter, personalefirmaer og PR og kommunikation. Du er velkommen til at klikke på demo -knappen ned...

Læs mere om Millnet Tid & Projekt

Læs mere

SmartDok er et komplet rapporteringssystem for små og store bygge- og civilingeniørfirmaer. Alt fra tidsrapportering til maskinvedligeholdelse og KMA -dokumentation, du bliver samlet i en app. Med kunder i hele den nordiske region og over 70.000 aktive brugere er SmartDok den nordiske regions mest anvendte rapporteringssystem.

Læs mere om SmartDok

Læs mere
Planday

Planday

Planday

Et system til planlægning, der passer til både små og store virksomheder. Produktporteføljen indeholder flere funktioner for at lette hele planlægningsprocessen.

Læs mere om Planday

Læs mere
Xledger

Xledger

Xledger

Et ERP -system, der fokuserer på at automatisere processerne, få adgang til skalerbare moduler og analyseværktøjer (BI -værktøjer) for at få bedre indsigt i deres forretningsprocesser.

Læs mere om Xledger

Læs mere
Quinyx

Quinyx

Quinyx

En af Sveriges største spillere inden for planlægning af arbejdsstyrke. Dette brugervenlige planlægningsprogram tilbyder AI-support og personaleplanlægning for at optimere personale og tid.

Læs mere om Quinyx

Læs mere
Personec P

Personec P

Visma PubliTech

Et lønningssystem for offentlig sektor, der indeholder tidsrapportering og bemandingsfunktioner. Med selvservice kan medarbejderne selv rapportere deres afvigelser.

Læs mere om Personec P

Læs mere

Med SD Worx Workforce Management kan du være sikker på, at du altid har de korrekte data, og at systemet overholder lovgivning og regler.

Læs mere om SD Worx Workforce Management

Læs mere
Tamigo

Tamigo

Tamigo

Komplet, skybaserede planlægningsprogrammer, der ønsker at hjælpe virksomheder med at optimere arbejdsgange og resultater. Tilbyder mulighed for at sende SMS gennem systemet.

Læs mere om Tamigo

Læs mere

Timeregisteringssystemer

Tidsrapporteringssystemer

Der findes mange systemleverandører på det danske marked, der har tidsrapportering som en del af deres portefølje. Det kan gøre det svært for køberen at få overblik over, hvilket tidsrapporteringssystem der er bedst egnet. Desuden er det vanskeligt at finde ud af, om man virkelig har brug for alle de funktioner, som findes i de forskellige pakkeløsninger. Businesswith.dk er en gratis tjeneste for købere af SaaS (Software as a Service) -systemer på det nordiske marked. Her kan I finde leverandører, som tilbyder tidsrapporteringssystemer og tidsregistreringssystemer. Som køber kan du filtrere efter forskellige funktioner, priser m.v., så du hurtigt og nemt kan få overblik over, hvad der passer bedst til jeres virksomhed ud fra jeres individuelle behov. For eksempel er det muligt at få overblik over, hvilke leverandører der tilbyder personalekartoteker eller skræddersyede projektregnskaber. Eller hvilke udbydere der har branchespecifikke tidsrapporteringssystemer, som er udviklet til for eksempel håndværkere eller konsulenter, eller om tidsregistreringen kan foregå via en app.

På baggrund af vores mange samtaler med leverandører og vores undersøgelse af behov og krav hos både små og større virksomheder, har vi forsøgt at kortlægge og analysere forskellige funktioner, som vi betragter som henholdsvis kernefunktioner og mere specialdesignede funktioner til mobil tidsrapportering.

Gennemgå prismodellen og de funktioner, der er inkluderet

Projektstyrings- og tidsrapporteringssystemer findes til alle virksomhedsstørrelser og brancher. Det er imidlertid vigtigt at gennemgå prismodellen, da mange leverandører har et rigtig godt produkt, men du har måske kun brug for 40–50% af funktionerne, selvom du skal betale for det hele. Det behøver dog ikke at være en ulempe at have tidsrapportering som en central del af sin virksomhed, eftersom opgraderingen mellem pakkerne ikke svinger så meget i pris, når eksempelvis basispakken indeholder flere funktioner.

Find din leverandør og sammenlign med andre eller benyt systemguiden for at finde ud af, hvad er er mest fordelagtigt for dig. Her finder du alt, hvad du bør vide, om systemer og programmer til projektregnskab, tidsrapportering, personalekartotek, tidsregistrering etc.

Hvad er et tidsrapporteringssystem?

Mange registrerer stadig deres tidsforbrug manuelt på papir, men der findes et hav af leverandører, som leverer digitale løsninger, der gør det muligt at udarbejde digitale tidsregistrerings-rapporter via en app eller online. Derudover skaber tidsrapporteringssystemerne et godt grundlag for både lønadministration og bogføring, så manuelle fejl undgås. Tidsrapporteringssystemer er grundlæggende ret ens. Eksempelvis findes følgende i næsten alle systemer:

 • Registrer tid
 • Skab grundlag for løn og bogføring
 • Gør det nemt for lederne at få kontrol over fravær og arbejdstid i deres afdelinger
 • Send fakturaer med angivelse af tidsanvendelse, hvis du arbejder i eksempelvis konsulentbranchen, er freelancer el. lign.

Grundlæggende ar systemerne som sagt ret ens, men virksomhedernes behov varierer en hel del afhængig af, hvilke rutiner og processer I har, om du arbejder med projektrelaterede aktiviteter, eller om I har udliciteret jeres lønstyring til eksempelvis en regnskabsfirma.

Et tidsrapporteringssystem kan sikre, at du øger din omsætning og får skabt orden i administrationen omkring tidsregnskab, og alt hvad hertil hører. Men hvordan skal du vælge et system, der matcher dine behov, så du ikke betaler for meget?

Det skal du vide, når du overvejer at anskaffe et tidsrapporteringssystem

Det, du især skal være opmærksom på, når du køber et tidsrapporteringssystem, er at det skal være enkelt! Det betyder, at I med udgangspunkt i jeres rutiner og processer skal finde ud af, om tidsrapporteringssystemet kan levere det, I har brug, uden I skal lave alt for store ændringer. Mange leverandører har færdige pakketilbud, der kan opfylde næsten 90% af jeres ønsker, dog oveser man nemt de sidste 10%. For eksempel er der mange leverandører, der tilbyder de mest almindelige funktioner til tidsregistrering og vagtplanlægning, men som ikke har en velfungerende attesteringsfunktion, og så er det måske ikke det rigtige for jer. Nedenfor finder du en række forslag til ting, du bør være opmærksom på, når du køber et mobilt tidsrapporteringssystem:

For dig, der arbejder med fakturering af tid og har medarbejdere

 • Er der en vagtplanlægningsfunktion?
 • Attestering
 • E-signatur
 • Mulighed for at tilføje funktioner til rejseafregning og udlægshåndtering
 • Kan integreres med dit lønsystem eller regnskabsvirksomhedens lønsystem
 • Kan man oprette ordrer direkte i systemet?
 • Er medarbejderkartotek inkluderet, eller skal det tilkøbes?

For jer, der søger et enklere tidsrapporteringssystem

 • Kan regnskabsvirksomheden indlæse tidsrapporteringen direkte fra systemet
 • Er der autorisationsniveauer
 • Det skal være enkelt at lave skabeloner til udarbejdelse af fakturaer og løn
 • Indberetningsformat
 • Projektrapportering

Der er ikke stå stor forskel på priserne, når det gælder de grundlæggende funktioner, men hvilke funktioner der indgår i de forskellige pakker varierer desværre meget. Derfor kan du via businesswith.dk få en oversigt over, hvilke funktioner leverandørerne tilbyder, og hvordan deres prismodeller er sat op og dermed sammenligne systemleverandørerne med hinanden.

Beskrivelse af funktioner i tidsrapporteringssystemer

App

En meget vigtig faktor i online tidsrapportering i dag er, at der er en brugervenlig og enkel app-løsning inkluderet. Ofte er det afgørende for, at medarbejderne rent faktisk bruger systemet.

Arbejdstidsskema

Giver dig mulighed for at oprette en vagtplan i tidsrapporteringssystemet, som alle kan tilgå.

Attestering

Attester direkte i systemet

Fakturering

Sørg for, at du kan oprette et fakturaskabeloner direkte i systemet. Meget fleksibel funktion for dem, der fakturerer tid eller arbejder på projekter.

Fraværs- og flekstidsregistrering

Fraværs- og flekstidsrapportering, der kan overføres direkte til et lønsystem, forenkler lønadministrationen og sikrer, at du får et godt overblik.

Indberetning til Skat

Alle virksomheder har pligt til at indberette medarbejderes lønudbetalinger til både SKAT, ATP, Feriekonto og pension. Det vigtigt, at jeres tidsrapporteringssystem tager højde for dette og indeholder funktioner, der kan håndtere det.

Integration med eget lønsystem

Det er vigtigt at undersøge, om det digitale tidsrapporteringssystem er integrationsvenligt. Find ud fa, om systemet kan integreres med dine nuværende applikationer såsom dit lønsystem og/eller CRM-system.

Ordrer

Oprettelse og håndtering af ordrer direkte i tidsrapporteringssystemet giver et enkelt overblik over omkostninger, indtægter, varer m.m., der er knyttet til ordren.

Projektregnskab og rapportering

Arbejder I med projekter er det en fordel at kunne få et klart overblik over planlægning af projekterne i systemet. Derfor bør jeres digitale tidsrapporteringssystem have moduler til projektstyring. Oprettelse af projektbudgetter, planlægning af tidsrapportering osv. er blandt de funktioner, systemet bør kunne håndtere. Dog er der stor forskel på niveauet af fleksibilitet hos de forskellige leverandører.

Rapportering

En vigtig faktor er rapporteringskapaciteten. Det vil sige, at du skal kunne oprette og udtrække rapporter, få et godt overblik over statistik, samle alle rapporter i én visning mv.

Rejser og udlæg

Nogle tidsrapporteringssystemer har en indbygget funktion