HjemSystemguidenOm osFor leverandører

Sammenlign Danmarks bedste BI-værktøjer

Hvilket BI-system opfylder dine krav og behov?

Som virksomhedsleder eller chef kan man nemt føle, at der er for mange vigtige beslutninger, der skal træffes inden for kort tid. Hvilke beslutninger, der gavner virksomheden bedst, er ikke altid åbenlyst, i en verden præget af komplekse systemer og hurtigt voksende organisationer. Et business intelligence-system - oftest kaldet et BI-system eller BI-værktøj - letter beslutningsprocesser og gør det nemmere at træffe de rigtige beslutninger. Men hvad er BI?

Tidligere var der især fokus på selve teknikken bag Business Intelligence-systemerne. Selvfølgelig er teknologien stadig et vigtigt parameter, når du skal sammenligne og vælge BI-værktøj, men i dag spiller brugervenlighed en endnu større rolle. Der er mange BI-systemer på markedet at vælge imellem, og mange er cloudbaserede BI-værktøjer. Hvor avanceret teknologien kan og skal være, afhænger meget af dig, og hvilke it-kompetencer der er til rådighed i virksomheden.

Men tilbage til spørgsmålet: Hvad er et BI-værktøj? Det korte svar er, at business intelligence gør dig som virksomhedsleder/chef i stand til at træffe informerede beslutninger på baggrund af data – uden at du skal overskue bunker af Excel-ark.

Systemet er nemlig i stand til at bearbejde og analysere store mængder data og omsætte det til information, som viser tendenser i virksomheden, f.eks. om noget går i den forkerte retning. Herigennem får du et unikt indblik i, hvordan det går med virksomheden, så du hurtigt og effektivt kan træffe velovervejede og smarte beslutninger, som gør, at virksomheden kan vokse og trives. Brug vores sammenligningstjeneste her på BusinessWith. Vi har listet de mest populære værktøjer på markedet op, så du nemt kan lave en sammenligning.

Hvad har jeg brug for at vide om BI-systemer?

Ligesom med andre systemer findes der et væld af løsninger inden for BI, der egner sig til forskellige behov og forskellige typer virksomheder. Men hvilket system til dataanalyse er det rigtige for dig? I dag er der i stigende grad fokus på brugervenlighed, når man skal vælge BI-system, så det ikke kun er it-nørderne i din virksomhed, der kan forstå og bruge systemet. Derfor er det en god idé at tænke over, hvilke it-kompetencer I råder over i virksomheden. Hvem skal have med systemet at gøre? Hvor fleksibel skal løsningen være?

Et BI-værktøj skal spare tid og være det system, der 'holder dig i hånden' og som du kan stole på, når du skal træffe strategiske beslutninger, hvor det ofte også skal gå hurtigt. At kunne stole på data, det vil sige evidens, i forhold til, hvorfor der er brug for at træffe bestemte beslutninger, gør arbejdet meget nemmere, og du behøver ikke famle dig frem. Det hele handler om at sikre, at virksomheden kommer til at fungere mere effektivt, og at du som leder får et bedre indblik i de forskellige dele af virksomheden.

Tænk over hvad systemet skal bruges til, og om virksomheden er klar til at integrere et BI-system. Skal medarbejderne selv kunne lave deres egne rapporter? Hvilke it-kompetencer har I i virsomheden? Hvilke har du selv? Hvor prisfølsom er du? Og hvad er dit primære mål med systemet?

Få hjælp her på BusinessWith, når du sammenligner og vælger BI-værktøjer.

Hvad et BI-værktøj skal gøre for dig

Test systemguiden

Gør som 9000+ Nordiske virksomheder, lad vores algoritmer guide dig til det rigtige systemvalg.

Liste over 12 forskellige BI-værktøj

Sorter efter

Qlik Sense er en komplet skybaseret dataanalyseplatform, der tilbyder moderne funktioner såsom associative AI AIDS og automatiske analyser for at lette databaserede beslutninger i virksomheder.

Læs mere om Qlik Sense

Læs mere
Power BI

Power BI

Microsoft

Power BI muliggør en problemfri integration med Microsoft System Platform. Som bruger får du adgang til et skybaseret BI-system, hvor du kan konfigurere raproter og få automatisk opdatering af alle dine tilsluttede datakilder.

Læs mere om Power BI

Læs mere

Analytics Plus er en kraftfuld og let -to -håndløsning til indsamling af data fra forskellige kilder og analyse af data sammen eller separat. Ved at forbinde flere databaser, filer og andre løsninger kan du få ny og bedre indsigt baseret på data fra flere kilder.

Læs mere om Analytics Plus

Læs mere

SAP Business Analytics er det forretningsinformationssystem, der giver dig adgang til realtidsindsigt gennem både manuelt konfigurerbare rapporter, såvel som AI AIDS med funktioner som automatisk indsigt og naturligt sprog.

Læs mere om Business Analytics

Læs mere

Et BI-værktøj, hvor brugeren let kan oprette realtidsdata-rapporter uden stor forudgående viden. Med indkvarteringssymfonien kan din virksomhed tage sin beslutningsstøtte til det næste niveau ved hjælp af hurtige ad hoc -rapporter og interaktive dashboards.

Læs mere om Logi Symphony

Læs mere

Et fuldt integreret BI-værktøj, der muliggør skybaseret dataanalyse, hvor du hurtigt kan få ad hoc-rapporter, der let kan deles med andre brugere.

Læs mere om OneStopReporting

Læs mere

Oracle Business Analytics er et BI-system, der hjælper din virksomhed lettere med at skabe realtidsindsigt med funktioner som automatisk indsigt, realtidsanalyser og datavisuel struktur. Kan også kombineres med Oracle Business System Netsuite.

Læs mere om Oracle Analytics

Læs mere

SAS Visual Analytics er et af de svenske markeds største spillere inden for BI -værktøjer. Dette brugervenlige BI-system tilbyder en integreret platform med funktioner såsom automatisk indsigt og interaktive dashboards.

Læs mere om SAS Visual Analytics

Læs mere
Tableau

Tableau

Tableau

Et BI -system tilgængeligt både i skyen og som software. Med Tableau kan du få automatisk indsigt ved hjælp af AI og let dele rapporter med andre brugere. Tableau er en del af Salesforce.

Læs mere om Tableau

Læs mere
Xledger

Xledger

Xledger

Et ERP -system, der fokuserer på at automatisere processerne, få adgang til skalerbare moduler og analyseværktøjer (BI -værktøjer) for at få bedre indsigt i deres forretningsprocesser.

Læs mere om Xledger

Læs mere
YellowFin BI

YellowFin BI

YellowFin

YellowFin BI-værktøjer giver dig som bruger let at oprette og dele beslutningstagning. Gennem Visual Data Association, automatisk indsigt ved hjælp af AI og hurtig deling af analyser til medarbejderne, kan din virksomhed strømline sine beslutningsprocesser.

Læs mere om YellowFin BI

Læs mere

Zoho Analytics hjælper dig med at analysere data visuelt og træffe informerede forretningsbeslutninger. Forbind og analyser dine data, opret fantastiske datavisualiseringer og opdag skjulte indsigt, alt inden for få minutter. 500+ out-of-the-box integrationer til dine forretningsapplikationer og databaser.

Læs mere om Zoho Analytics

Læs mere

Hvad et BI-værktøj skal gøre for dig

Hvad skal du egentlig kræve af et BI-værktøj? Hvad er de vigtigste formål med systemet? BusinessWith har oplistet en række ting, som et BI-værktøj bør kunne gøre for din virksomhed:

  • Hjælpe med at træffe kloge beslutninger
  • Gøre driften mere effektiv
  • Se og analysere aktuelle tendenser
  • Blive mere konkurrencedygtig
  • Handle hurtigt og være i stand til at forudsige succes

Hos BusinessWith kan du sammenligne og vælge BI-systemer og se, hvilke forskellige løsninger der findes på markedet i dag.

Beskrivelse af bi-systemfunktioner

Analyse af samtaler (naturligt sprog)

En funktionalitet, hvor brugeren kan anmode om oplysninger via tale, f.eks. "Jeg vil have salgsdata fra de sidste seks måneder", og BI-softwaren forstår anmodningen og kan producere de rigtige data. Dette indebærer en løsning for naturligt sprog. Dette indebærer en løsning for naturligt sprog.

Automatiseret indsigt (AI-analyse)

Få indsigt fra dine data, ofte med hjælp fra kunstig intelligens (AI).

Automatisk opdatering af data

Som det lyder, giver denne funktion dig mulighed for at opdatere data i realtid, hvilket er populært hos mange brugere.

Interaktive dashboards

Gør det muligt at oprette et dashboard og foretage ændringer i realtid. En populær og grundlæggende funktion i de fleste BI-systemer.

Konfigurerbare og interaktive rapporter

Giver dig mulighed for at oprette rapporter, der kan konfigureres med flere parametre. Det tillader også, at du opretter rapporter direkte i BI-værktøjet og bruger dem direkte i en PowerPoint-præsentation.

Visuel dataassociering

Visuel dataassociering er evnen til visuelt at linke forskellige datasæt sammen og kombinere dem til en fælles indikator. Nogle værktøjer kan visuelt linke salgsdata med kundedata, såsom hvem der solgte hvad og hvornår på forskellige lokaliteter.