HjemSystemguidenOm osFor leverandører

Sammenlign Danmarks bedste styringssystemer

Hvad er et styringssystem?

Et styringssystem ligner på mange måder både et forretningssystem (ERP) og et sagsbehandlingssystem. I et styringssystem - også kaldet virksomhedssystem eller kvalitetsstyringssystem - får du overblik over alle virksomhedens forskellige processer, så du nemt kan holde øje med, om I når jeres mål. Det handler om at få et helhedssyn på virksomheden og dermed kontrol over forskellige strategier og om de efterleves.

Præcis som alle andre B2B-systemer er et styringssystem, som ofte også går under navnet et kvalitetsstyringssystem, til for, at I skal kunne holde styr på flow og processer på en effektiv og tydelig måde. Det, som skiller de bedste styringssystemer fra mange andre, er, at de giver et fuldstændigt overblik over hele virksomheden. Styringssystemet støtter medarbejderne i deres daglige arbejde og sikrer, at de bruger ressourcerne på den rigtige måde i forhold til at opnå den vækst, virksomheden har brug for. Det forenkler og letter desuden ledelsens arbejde med at følge op, planlægge og vurdere forskellige processer - alt sammen for at opnå effektiv målstyring.

Hvilke styringssystemer findes på det danske marked?

Da et styringssystem er et omfattende system med moduler som dokumenthåndtering, afviklingshåndtering m.m., er det svært at afgøre, hvilke leverandører der egentlig tilbyder et komplet styringssystem. For at kunne overskue, hvor mange leverandører der findes i Danmark, er man nødt til at definere, hvad et kvalitetsstyringssystem er. Hos BusinessWith kan du ved at bruge vores filteringsfunktion finde frem til de systemløsninger, som passer dig, og sammenligne forskellige systemer med henblik på at finde det bedste styringssystem for netop jeres virksomhed.

Hvad skal jeg vide om styringssystemer?
Multisoft

Multisoft

Multisoft

Multisoft leverer webbaserede systemløsninger, der hurtigt tilpasses til din virksomhed. Automatiser unødvendig administration og duplikering, og få tid tilbage til værdiskabelse og arbejde, der gør en forskel.

Læs mere om Multisoft

Læs mere

SmartDok er et komplet rapporteringssystem for små og store bygge- og civilingeniørfirmaer. Alt fra tidsrapportering til maskinvedligeholdelse og KMA -dokumentation, du bliver samlet i en app. Med kunder i hele den nordiske region og over 70.000 aktive brugere er SmartDok den nordiske regions mest anvendte rapporteringssystem.

Læs mere om SmartDok

Læs mere

Hvordan vælger jeg det rigtige styringssystem?

For at kunne vælge det rette styringssystem til jeres virksomhed, er I nødt til først at lave lidt hjemmearbejde . Det betyder, at I skal kortlægge hvordan jeres virksomhed fungerer i dag og i fremtiden. Hvad er jeres mål? Det er vigtigt, at styringssystemet kan tilpasses jeres eventuelle fremtidige krav. Har I brug for et enkelt styringssystem, eller ønsker I et, der er skræddersyet?

Meget i verden handler om penge, og det gælder også, når du skal vælge et it-system. Hvor stort er jeres budget? Når I vurderer leverandørerne, så husk at undersøge deres prismodel nøje. Både i forhold til, hvad selve installationen koster, men også opgraderinger, uddannelse og support og at tilføje nye funktioner henad vejen. Undersøg også gerne, hvilke systemer andre i branchen anvender, og hvad deres erfaringer er.

Præcis som med valget af andre systemer bør du få medarbejderne med på vognen og finde ud af, hvad deres behov er. Du bør også sikre dig, at ledelsen virkelig bakker op om beslutningen og ikke mindst implementeringen. At vælge styringssystem er ikke noget, der kan gøres i en håndevending. Det kræver nøje planlægning og omhyggelig udvælgelse. Bed derfor de forskellige leverandører om at demonstrere deres løsning for dig, teste og få hjælp af dine kolleger til at træffe det rette valg.

På BusinessWith står vi selvfølgelig til din rådighed, hvis du vil have hjælp med at sammenligne og vælge system. Test gerne vores sammenligningstjeneste og spørg os, hvis der er noget, du undrer dig over, eller hvis du har brug for yderligere vejledning.

Beskrivelse af funktioner i styringssystemer

Afvigelseshåndtering

En vigtig funktion i et styringssystem er, at man kan rapportere afvigelser og afhjælpe disse. Det gælder for eksempel reklamationer.

Analyseværktøj

Et godt værktøj til dig, der analyserer effektivitet og arbejder datadrevet. En ofte forekommende funktion i et virksomhedssystem.

Autorisationshåndtering

Det er vigtigt at kunne håndtere autorisationsniveauer, for et virksomhedssystem (styringssystem) er et centralt system i en organisation, som mange kommer til at have adgang til.

Dokumenthåndtering

Et vigtigt modul for dem, der håndterer et bredt udvalg af aftaler, dokumenter og certificeringer. En grundlæggende funktion, som man som køber af et styringssystem må forvente er inkluderet.

Proceskort

Et godt hjælpemiddel, hvis man skal kunne visualisere organisationsstrukturen og herudfra kunne indlede interne diskussioner for at opnå forbedringer.

Sagsbehandling

Et vigtigt modul i et virksomhedssystem, hvis man skal kunne håndtere sagsstrømmene (tickets) i organisationen. Indgår i de flest styringssystemer og er en "gulerod" i systemet.

Understøttelse af ISO-standarder

Styringssystemer arbejder efter internationale ISO-standarder og skal kunne understøtte disse - for eksempel ISO 9001. Et styringssystem arbejder meget efter certificeringer og styres ud fra dem.